Detoks Buang Angin… Seminggu Amalkan Perut Pun Kempis

Like Page Kami Di Facebook!

Jom Share...

Ni cara mudah saya detox badan… hampir seminggu dah amalkan rasa ringan badan, perut pun dah kempis sikit sebab saya beranak operate 2x perut susah nak kempis sebelum ni. Segala angin habis keluar.. bila sendawa & kentut-kentut rasa lega sangat. Tak ada la nak berangin je tak tentu pasal.

Bahan-bahan :

Green tea cap boh 1 uncang
Halba 1sb
Halia suka hati nak buh banyak mana (Lagi banyak lagi bagus)
Air kosong 2 cawan

Note: Untuk kaum hawa kalau nak tambah manjakani/kunyit pun boleh. Tapi kunyit tu tak boleh minum hari-hari tau. 1-2 kali seminggu tu dah memadai. Suka wangi letak serai sebatang dua.
 
Cara-cara

Rebus semua bahan sampai mendidih. Tunggu agak-agak dah suam-suam kuku. Minum. Nak tambah madu sikit pun ok. Bagus amalkan time perut kosong. Sebelum makan la ya.

Detox ni laki pompuan boleh je amalkan. Selain boleh detox badan, bawa keluar angin jahat, juga boleh turunkan berat badan. Yang penting konsisten. Tengah nasihatkan diri sendiri sebenarnya ni.

Perkongsian oleh Puan AmiEra Johan via abangterlajaklaris

 

Baca Juga Resipi Air Detoks Untuk Singkirkan Tosin Dan Lemak Tepu Dalam Badan

 

resipi air detoks untuk singkirkan tosin dan lemak tepu dalam badan

Ini cara untuk menyingkirkan toksin dan lemak tepu dalam badan. Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk anda semua.

Resepi air detox yang insyaAllah singkirkan toksin dan lemak tepu dalam badan melalui proses buang air besar dan berpeluh.

Halia3 inci (Parut atau potong kasar)
Serai 3 batang..(ttik)..
Asam keping -ikut suka..
Lemon 1 biji
Gula merah 4 sudu
Daun pndan..3-4 helai.

Campurkn dengan air…didihkan dlm 5 minit..minum suam2..lpas minum..boleh sejukkan dalam peti..tapi untuk sehari mkn jer sebab nanti xsedap.. jangan salahkan akak kalau peluh berjurai2 keluar..haha –

Resepi Puan Zailah Ismail


Lagi Heboh

Loading...

Comments

comments